2013. december 6., péntek

Húszéves a Budapesti Horvát Katolikus Egyházközség

Horvát nyelvű misével, kórushangversennyel, fotókiállítással ünnepli 20. évfordulóját a Budapesti Horvát Katolikus Egyházközség szombaton a Belvárosi Szent Mihály-templomban.

Az önálló horvát állam megalakulása után jött létre Budapesten a horvát katolikus egyházközség, amely a belvárosi Szent Mihály-templomban kéthetente tart horvát nyelvű misét, emellett hangversenyeket horvát művészek közreműködésével – mondta el az MTI-nek Németh Istvánné, a Fővárosi Horvát Önkormányzat elnöke, az esemény szervezője.

Szombaton kora délután misével kezdődik a rendezvény, majd Baja, Tököl, Pécs és Budapest horvát nyelvű női kórusai adnak koncertet egyházi énekekből. A gyerekeket Mikulás-napi meglepetés várja, a felnőtteket fogadáson látja vendégül a Congregatio Jesu szerzetesrend dísztermében az önkormányzat.

Késő délután Zuglóban, a horvát oktatási centrumban fotókiállítás nyílik a horvát egyházközség életéről, és bemutatják a Zorica Nova című egyházi lapot, amelyben az egyházközösség húsz évéről olvashatók cikkek – foglalta össze az eseményeket az önkormányzati elnök.

Forrás: MTI/Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése