2014. november 19., szerda

Ki a müezzinnel a minaretből!

Ki a törökkel Hazánkból, s Európából!


Mire végigolvastam a cikket, amelyik örömmel tudósítja, hogy újra szól a müezzin Egerben, reflexből a baloldalamhoz kaptam, keresve a szablyámat...de nem találtam. Ez a baj. Tudniillik, hogy senki nem találta. Ha nem is a szablyáját, de az ellenállás vagy tiltakozás bármilyen formáját.

Az is dilemmát okozott, hogy melyik hír felháborítóbb, nemzetgyalázóbb. A müezzin, aki imára hívja a muszlimokat, vagy a török férfi (mármint a müezzin), aki Egerben él magyar feleségével, sőt még azt is volt képük leírni, hogy a két vallás, a katolikus és a muszlim jól megfér egymás mellett...

Ez a hazugságok logikája, s tudatlanság, ostobaság, mindenféle hagyomány, ősök tiszteletének semmibe vétele, hittagadás!

Egyrészt a két vallás messze nem egyenrangú. S a katolikus hit sokkal több, mint egy vallás: hit, világnézet, objektív, megismerhető igazság, mely az üdvösségre vezet!

Másrészt pedig őseink, akik több mint 300 évig harcoltak a törökkel ( hiszen Mohács előtt már 150 éve küzdöttek velük), ezt törökösségnek tartották és többek közt a turbán fejhez szegezésével büntették...joggal!
Ha szó nélkül hagyjuk, ha tiltakozás nélkül hagyjuk, hogy ezek a bűnös, destruktív tendenciák teret nyerjenek, előbb-utóbb az lesz mint nyugaton, mecsetek, minaretek fognak állni a keresztény magyar földön, történelmi városainkban. Sőt..! Már állnak..még csak egy-egy, az is jobbára a székesfővárosban, de ez csak a kezdet...ne hagyjuk testvéreim!

Ez a gyenge hang édes kevés, de nem tehettem meg, hogy legalább én ne kiáltsam ki az interneten mérhetetlen indulatomat, felháborodásomat. Persze ha én állnék ki egy templomtoronyba, vagy egy térre, például Pécsett a Széchenyi térre, a törökverő Hunyadi szobra mellé és hirdetném Jézus Krisztus igazságát, jelesül tiltakozásomat, ezt nem tehetném büntetlenül, a „rend őrei” bizonnyal bekísérnének izgatásért!

Végezetül egy szép példát hadd idézzek, mely igazán aktuális. Egy kuruc generálist legjobb esetben is csak mint kiváló katonát, stratégát, vagy (világnézeti tévelygése ellenére is) objektíve erkölcsös embert állíthat mások elé példaként egy monarchista, konzervatív katolikus.

Vak Bottyán hősi tette magáért beszél..: a törökök által elfoglalt Érsekújvár főterén álló mecsetjének minaretjéből kidobta az imára hívó müezzint, lelőtte az őrtálló janicsárt, majd épségben kijutott a várból.

Szóval...ki a müezzinnel a minaretből!
Ámen!

Torquemada-Haller
PHS

1 megjegyzés :