2014. december 16., kedd

Spanyolország - Nőket toborzó csoport tagjait tartóztatták le a spanyol és marokkói hatóságok

Nőket szervezett be az Iszlám Állam (IÁ) számára az a hálózat, amelynek hét tagját letartóztatta a spanyol és a marokkói rendőrség egy összehangolt akcióban kedden négy városban - közölte a spanyol belügyminisztérium.

A csoport feltételezett két vezetőjét a marokkói Castillejos városban vették őrizetben, míg a szomszédos Melilla spanyol enklávéban három, feltehetően a toborzásokat végző személyt fogtak el. Egy nőt Ceutában, egy másikat pedig Barcelonában tartóztattak le a rendőrök, mindketten arra készültek, hogy az iraki-szíriai határra utaznak, és csatlakoznak az Iszlám Államhoz.

Az afrikai spanyol enklávéban nem ez az első ilyen eset. Augusztus elején egy 19 éves fiatal nőt és egy 14 éves kamasz lányt fogtak el a hatóságok, amikor át akarták lépni a Melilla és Marokkó közötti határt, hogy onnan tovább utazzanak Szíria felé.

A beszámolók szerint a dzsihadistákhoz csatlakozó nyugati nők nem vesznek részt a fegyveres harcokban, hanem kiszolgálják a férfiakat, sőt gyermekeket is szülnek nekik.

Híradó/MTI

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése