2015. január 20., kedd

Gúta - Idén is megemlékeztek a Don-kanyar magyar hőseire

A Via Nova Ifjúsági Csoport gútai alapszervezete a felvidéki város önkormányzatával és az MKP helyi szervezetével közösen idén is tisztelgett a keleti frontot megjárt magyar katonák emléke előtt. A Doni katasztrófára január 18-án emlékeztek meg Gután, a helyi művelődéi központban. 

A rendezvény gyertyagyújtással kezdődött. Köszöntőbeszédet Nagy Tibor a Via Nova ICs helyi szervezetének az elnöke tartotta.

„Szerencsére nagyon pozitív visszajelzést kaptunk mindenkitől. Az előadás gyertyagyújtással együtt röpke háromnegyed órás volt. Mégis nagy hatással volt mindenkire. A közönség csendben és meghatódva követte végig a programot" – mondta a Felvidék.ma kérdésére Nagy Zsuzsa.

Hozzátette: a helyszínen megtekinthető volt Vitéz Nagy János László fafaragás kiállítása a II. világháborúról és magáról a Don-kanyarról. Emellett pedig egy hagyományőrző társulat is kiállította a korabeli egyenruhákból, fegyverekből, sisakokból és egyéb kellékekből álló gyűjteményüket is.

Ezt követően egy rövid állófogadást tartottak. Ezen jelen volt a város polgármestere, Horváth Árpád is. Rövid beszédében köszönetet mondott a szervezőknek és mindenkinek, aki hozzájárul az est sikeréhez.

Felvidék.ma

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése