2015. január 30., péntek

Pozsony - A felvidéki püspökök is megszólalnak

 Mozgósítják a híveket a közelgő népszavazás kapcsán a felvidéki püspökök – írja az Aktuality.sk portál, melynek birtokába jutott egy körlevél, melyet a papok vasárnap olvasnak majd fel a templomokban. 

A püspökök a referendumot megelőző héten bekapcsolódtak a kampányba – írja az Aktuality.sk portál, amely részleteket közöl a pásztorlevélből. „A gyermekek jövőnk reménységei, ami attól is függ, hogy milyen családokban nőnek majd fel és szűkebb-tágabb környezetük részéről milyen ösztönzéseknek lesznek kitéve. Ezért egyáltalán nem lehet mindegy az, hogy a jövő nemzedékeket lelkileg kiegyensúlyozott és erkölcsileg érett személyiségek alkotják-e majd, vagy pedig már a gyermekkoruktól demoralizált emberekké válnak, akik képtelenek a szilárd kötelékek létesítésére“ – áll egyebek mellett a Felvidéki Püspöki Konferencia (KBS) levelében.

A hírportál szerint a püspökök arra szólítják fel a híveket, hogy vegyenek részt a népszavazáson. „Kérdezzük meg a szüleinket és a nagyszüleinket, hogy könnyelműen szemlélhetjük-e azt, valaki miként rontja meg a gyerekeiket és az unokáikat? Torzítja a személyiségüket és a szexualitásukat, rontja a jövendő házastársi viszonyukkal kapcsolatos felelősségtudatukat? A szülők gyermekekre, unokákra és dédunokákra vágynak: inkább a gyerekek és a fiatalok fogamzásgátlásra összpontosító szexuális nevelésére helyezzük a hangsúlyt, mint a felelősségteljes és szeretetteljes szülői szerepre?” – idéz a dokumentumból az portál.

Hírek.sk

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése