2015. február 21., szombat

Irak - Elevenen égetett el 43 embert az Iszlám Állam

Az Iszlám Állam tagjai által több mint egy hete elrabolt rendőröket és kormánypárti milicistákat egy ketrecbe zárták, majd élve elégették őket.


Elevenen égetett el 43 embert az Iszlám Állam szélsőséges fegyveres szervezet szombaton a nyugat-iraki, szunnita többségű Anbár tartományban - közölte egy iraki biztonsági forrás.

Az Iszlám Állam tagjai által több mint egy hete elrabolt rendőröket és kormánypárti milicistákat egy ketrecbe zárták, majd élve elégették őket a Ramáditól 85 kilométerre északnyugatra fekvő al-Bagdadi városban. Négy nappal ezelőtt ugyancsak al-Bagdadi városban 45 embert, szintén rendőröket és milicistákat, égettek el elevenen.

A kivégzés módja azonos volt azzal, ahogy néhány hete egy jordániai pilótát öltek meg. A 26 éves Maáz al-Kasszaszbe főhadnagyot tavaly december 24-én fogták el a szélsőségesek Szíriában, miután F-16-os vadászgépe lezuhant. Az IÁ által közzétett videófelvételen látható volt, amint a ketrecben fogva tartott férfit gyúlékony folyadékkal öntik le, majd meggyújtják.

Anbár tartomány területének jelentős részét elfoglalták a radikálisok. Al-Bagdadi egyike annak a néhány településnek, amely még a központi iraki kormány ellenőrzése alatt áll. Az Iszlám Állam elleni nemzetközi koalíciót vezető Egyesült Államok 300 katonát állomásoztat az al-Bagdaditól mintegy 15 kilométerre fekvő Ain al-Aszad támaszponton, amelyet több alkalommal is támadtak az utóbbi napokban az IÁ csoportjai.

Híradó

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése