2015. február 2., hétfő

Marosvásárhely - Közösségi összefogással készülhet a Máron Áron-film

Elhangzott, hogy egymillió euróra lesz szükség a film elkészítéséhez, és csak akkor kezdik el a forgatást, ha meglesz a költségvetés 90 százaléka.

Papp László szerint nem Márton Áronnak van szüksége erre a filmre, hanem a ma embereinek, ezért szeretnék közösségi összefogással elkészíteni. A tervek szerint forgatás lesz Csíkszentdomokoson, Csíksomlyón, a karcfalvi és göröcsfalvi templomokban, Gyulafehérváron, Székelyudvarhelyen, Marosvásárhelyen, a Gyimesekben, két börtönben és a Duna-csatornánál. Ha összegyűl a pénz, akkor már ősszel elkezdik a forgatást.

Nyolcvan forgatási napot terveztek, az utómunka további hat hónap, így legjobb esetben két év múlva lenne kész a játékfilm. A film anyagi támogatására több lehetőség van: lehet számlaszámra utalni, a plébániákon fizetni.

Csíkszeredában a Merkúr áruház 5, 10 és 50 lej értékű Filmkocka jegyeket nyomtatott, ezekkel az összegekkel szintén a film megvalósulásához járulhatnak hozzá az érdekeltek. Ezeket a jegyeket Csíki Hírlap szerkesztőségében is meg lehet vásárolni.

Erdély.ma

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése