2017. január 30., hétfő

Korrekció - Konferencia Budapesten

Kedves Vendégeink, Olvasóink!

Köszönjük minden előadónknak az alapos és szerteágazó, aktuális és elgondolkodtató prezentációkat. Köszönjük kedves vendégeinknek a megtisztelő jelenlétüket, és mindenek előtt az Irgalmas Nővéreknek, hogy rendelkezésünkre bocsátották rendházukat a 2017. január 28-i a "Titeket is üldözni fognak - Keresztény válasz az üldöztetésre" című konferencia megtartására.

Sajnos a konferenciáról készült tudósítás (http://hirtv.hu/videok/173324) számos pontatlanságot tartalmazott (ide értve az esemény üzenetének és eszmeiségének megjelenítését is).

A rendezvény a Szent Vince Szeretet Leányai Társulata–Irgalmas nővérek (FdlC) és Pro Hungaria Sacra Egyesület önálló rendezvénye volt, minden egyéb szervezet, intézmény, "külsős" magánszemély anyagi hozzájárulása nélkül jött létre, így a szervezés és a lebonyolítás a Magyarország kormánya által létrehozott, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkárságtól is teljesen függetlenül ment végbe, a tudósításban megszólított Török Tamás helyettes államtitkár úr is magánemberként vett részt a konferencián.
Az anyag azonban sajnos nem ezt sugallta, s mint ilyet, egy kormányrendezvényként mutatta be az eseményt.

Rendezvényünk célját a konferencia zárszavában összegeztük: "megállapítható, hogy az iszlám valós veszélyt jelent ugyan, de térnyerése elsősorban az európai értékvesztés következménye, amely nem más, minthogy az európai ember elfordult Krisztustól, katolikus-keresztény gyökereitől és azoknak hagyományos megélésétől. A Pro Hungaria Sacra közösség igyekszik ezt a katolikus hitet, amely Európa és Hazánk identitásának sarokköve, védelmezni, a szekularizált társadalomban felmutatni."

Aggályainkat jeleztük az illetékesek felé. Bízunk benne, hogy a sajtó munkatársai lehetőségeikhez mérten körültekintőbben járnak majd el a jövőben. Mi igyekezni fogunk minden segítséget megadni ehhez!

Pro Hungaria Sacra

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése