2015. január 21., szerda

Sepsiszentgyörgy - Egyesületbe tömörültek az erdélyi heraldikusok

Sepsiszentgyörgyi székhellyel megalakult az Erdélyi Címer- és Zászlótudományi Egyesület – jelentette be keddi közleményében Szekeres Attila István, a sepsiszentgyörgyi bíróságon bejegyzett társadalmi szervezet elnöke.

A civil szervezet célja az erdélyi történelmi jelképek – címerek, pecsétek, zászlók – kutatása, valamint a kutatási eredmények népszerűsítése hazai magyar és román nyelvű, magyarországi, valamint nemzetközi konferenciákon, hazai és külföldi folyóiratokban. A szervezet továbbá tematikus konferenciákat is szervezni kíván, ugyanakkor saját kiadványokat szeretne megjelentetni.

A közleményből kiderül, az egyesület tanácsadást is vállal, segít a közigazgatási egységek címerének és zászlajának megtervezésében. Szorgalmazza egyúttal a történelmi jelképek használatát, és határozottan kiáll a több évszázados szimbólumok változatlan alkalmazásáért.

Az Erdélyi Címer- és Zászlótudományi Egyesület Erdély címerén alapuló jelképe Tudor-Radu Tiron heraldikus, címerművész, a Nemzetközi Heraldikai Akadémia társult tagja és Szekeres Attila István heraldikus, címergrafikus közös munkája.

Krónika

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése