2015. február 25., szerda

Máriaradna - Ferenc pápa is hivatalos az augusztusi ünnepre

Az Arad megyei Máriaradna a magyar Mária-kegyhelyek egyike, ferences temploma híres búcsújáró hely. A kolostor felújítás alatt áll, az elkövetkező hónapokban a munkálatok véget is érnek. Augusztus 2-án szervezik meg a felújított kolostor megnyitását, erre az alkalomra hívták meg Ferenc pápát is.

Ft. Andreas Reinholtz kanonok, máriaradna plébánosa bejelentette, hogy Ferenc pápát a Temesvári Római Katolikus Püspökség hívta meg a máriaradnai ünnepre.

„Jelen pillanatban még nem kaptunk konkrét választ arról, hogy a Szentatya itt lesz-e, de tudomást vett erről a lehetőségről. Mindenesetre, a Vatikán képviseltetni fogja magát ezen a fontos eseményen”, jelentette ki Andreas Reinholtz. Megjegyezte azt is, hogy már többen is visszajeleztek, például Klaus Johannis államfő is rész fog venni az augusztusi eseményen.

A máriaradnai kolostor egy 10 millió eurós rehabilitációs projekt által lett felújítva, a kolostor képviselő ez év folyamán a látogatók, zarándokok számának megkétszereződésére számítanak.

Erdély.ma/Marosvásárhelyi.info

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése