2016. december 14., szerda

Ferenc pápa hízelgőinek: Ha igazán szeretitek őt, ne hagyjátok, hogy a világ lássa mezítelenségét

Mit tegyünk akkor, amikor egy rokon, akit szeretünk, a kora vagy ebből fakadó orvosi probléma miatt olyan dolgokat kezd mondani vagy csinálni, ami helytelen? Szeretetből, de kivisszük őt az élet rivaldafényéből. Megkíméljük őt bármilyen szégyentől - nem magunk miatt, hanem miatta. Ha egy kedves nagymama kezd el fecsegni nem megfelelő szavakat, nincs nagyobb szeretet, mint hogy megvédjük a róla alkotott képet.

A Szentírás maga hoz elénk egy ilyen példát Noé meztelenségéről és Kám átkáról és fiáról, Kánaánról. Idézzük fel:
Amikor bort ivott, megrészegült, és meztelenül feküdt sátrában. Kám, Kánaán atyja látta apja meztelenségét, és elmondta két testvérének. Akkor Szem és Jáfet fogták a felöltőt, mindketten a vállukra terítették, háttal bementek és betakarták apjuk meztelenségét. Arcukat elfordították, így nem látták apjuk meztelenségét. Amikor Noé fölébredt részegségéből és megtudta, mit tett vele legkisebb fia, így szólt: „Legyen átok Kánaánon, legyen a legkisebb szolga testvérei között.” (Ter 9, 21-25)

Az apaság helyzete fontosabb, mint bármi a családban, és a gyermekekre tartozik ezt megvédeni - ha szükséges, az apa mezítelenségének eltakarásával (hacsak nem a hízelgés kellemetlen csiklandozása miatt), nem hagyni az apát, hogy pőreségét feltárja a világnak.

Hasonló a helyzet az Egyházban a pápasággal, a legfőbb atyai pozícióval (ezért hívják a katolikusok őt „papának”, pápának). Ezt nem lehet ráhagyni a hízelgőkre, akik szeretik, ha botrány van. Ha a pápa mezítelen, a lelkiismeretes katolikusok kötelessége, hogy elfedjék pőreségét és megőrizzék a fenséges lelki apaságot, a pápaságot.

Ferenc pápa hízelgőinek ligája ehelyett arra ösztönzi őt, hogy feltárja mezítelenségét a világnak, megszámlálhatatlan helytelen interjú és nyilatkozat által, mint amilyen a legutóbbi interjú egy belga újság részére (lásd a Vatikán honlapján, vagy a Magyar Kurírban): olyan szexuális perverziókról beszélt, amelyek legtöbbjéről a katolikusok többsége még csak nem is hallott (koprofilia, a szerk.) . Ezek alapján úgy tűnik, hogy Ferenc pápa nem volt a helyzet magaslatán, és ahelyett, hogy szem előtt tartva ezt az állapotot, ami szörnyű valóság, a pápát megfelelő bánásmódban részesítenék, a rajongói örvendeznek emiatt.

A tartós harag, neheztelés, sértegetés, bárdolatlan kifejezések használata (ami köztudottan egyre gyakoribb a magánbeszédben), a nyilvános botrány, és Jorge Mario Bergoglio személyiségének egyéb szempontjai azt igényelnék a talpnyalóktól, hogy leálljanak mezítelensége népszerűsítésével és helyette betakarják, mielőtt még több kár éri magát a pápaságot - az Egyháznak a pápaságot kellene védeni, nem pedig sérüléseket okozni.

Köszönjük lelkes olvasónk fordítását!

Forrás: http://rorate-caeli.blogspot.com/2016/12/dear-sycophants-of-pope-francis-if-you.html

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése