2016. december 12., hétfő

Schneider püspök az együttélésről, nemváltoztatásról és ökumenéről

2016. október 31 (LifeSiteNews) - Az együttélés soha nem lesz a házasság „igazi kegyelme”, és az egyháznak tudomásul kell vennie az emberek biológiai nemét ahelyett, hogy megerősíti az “egyfajta skizofréniát”, amely szerint az ember nemét meg lehet változtatni, mondta Athanasius Schneider püspök a LifeSiteNews portál részére adott exkluzív videóinterjúban.

A Maria Santissima érsekség segédpüspöke (Asztana, Kazahsztán) nyilatkozatában kiemelte, hogy az Egyház álláspontja az együttélésről „nem változtatható meg", mert „Isten kinyilatkoztatott igazsága elítéli a szexuális aktust az érvényes házasságon kívül, mint súlyos bűnt, mint amilyen a paráznaság és a házasságtörés.”

„Az Egyház mindig is ezt tanította, ezt közvetítette minden időben, megszakítás nélkül, mindig ugyanazzal a jelentéssel, ugyanabban az értelemben, és ezért ez örökké tart. Ezt nem lehet megváltoztatni.”

Schneider szavai tisztáznak egy Ferenc pápa által rögtönzött megjegyzést is, mely szerint néhány együttélő pár „igazi házasságban” él, és megkapja a házasság szentségének kegyelmét.

„Sok hűséget láttam ezekben az együttélésekben, és biztos vagyok benne, hogy ez igazi házasság, ezeké az igazi házasság kegyelme, hűségük miatt” mondta a pápa.

Ezzel szemben Schneider püspök úgy látja, hogy „az együttélés soha nem hordozza a házasság igazi kegyelmét, mert ez ellenkezik Isten akaratával. És amikor valami láthatóan és nyilvánvalóan ellenkezik Isten akaratával, a kinyilatkoztatott igazsággal, ott soha nem lesz kegyelem. A kegyelem Isten jóakaratát jelenti, azt, hogy egyetértésben élek Isten akaratával.”

Mindemellett „az együttélés ellenkezik Isten hatodik parancsolatával, ami egyértelmű a Szentírásban” mondta.

Schneider szerint az Egyháznak több irgalmat és könyörületet kell mutatnia azok felé, akiket összezavartak saját nemüket illetően - de ez nem azt jelenti, hogy megerősítik bennük ezt a zavart.

„Nyilvánvaló, hogy ezek beteg emberek, akik mély pszichózisban vagy neurózisban élnek. Ők valóban betegek és egy nagyon mély lelki betegségben, egyfajta skizofréniában szenvednek. Több irgalom és könyörület szükséges az ilyen személlyel kapcsolatban, és segíteni kell legyőzni ezt a betegséget, nem pedig ösztönözni, hogy megváltoztassák a nemüket.”

„Úgy kell utalni az ilyen személyre, még akkor is, ha megoperálták – nemváltó műtéten esett át -, mint aminek ő valójában megszületett. Ez az igazság. Nem tudunk együttműködni ezekben a valóban skizofrén játékokban.”

A hónap elején Ferenc pápa egy olyan nőre utalt, aki átesett egy „nemváltó” operáción és férfi lett belőle, és úgy hivatkozott rá, mint aki „házasságban” él a „feleségével”. Erre az egyénre utalva olyan névmásokat használt Ferenc pápa beszéd közben, melyek nem feleltek meg az illető biológiai nemének [az angol ’he’ és ’she’ kifejezések felcserélése - a ford.]

"Az ember férfinek vagy nőnek születik. Ez tudományosan és biológiailag is tény” mondta Schneider. "Az anya méhében a fogantatás első pillanatában eldől a genetikai programozás.”

Objektív tény, hogy van biológiai és pszichológiai különbség a férfiak és a nők között.

„A fogantatás első pillanatában Isten megteremti a lelket, és akkor a lélek egyesül a testtel. A lélek ki van jelölve a fogantatás első pillanatától, a testi egyesülés első lenyomata által. Ez hatással van a lélekre és az elmére, még a gondolkodás és a pszichológia módjára is. Ez bizonyíték és tudományos tény. Mármint komoly tudomány, nem pedig ideológiai tudomány által bizonyított.”

Válaszul a pápa legutóbbi kijelentésére, mely szerint egy ortodoxot katolizálni „nagyon súlyos bűn az ökumenizmus ellen”, Schneider püspök szerint fontos meghatározni azt, hogy mit jelent valójában az ökumenizmus.

Mivel a Katolikus Egyház azt tanítja, hogy ez az egyetlen igaz vallás az igazság teljességével, a pápa megjegyzései zavart okoztak. Hasonlóképpen a pápa tervei, hogy megünnepeljék a protestáns reformációt. Luther Mártont kiközösítették, és az Egyház határozottan elutasítja tévelygő teológiáját.

„Az ökumenizmus azt a vágyat jelenti, hogy mind eggyé válunk - azok, akik megkeresztelkedtek Krisztusban” mondta Schneider.

A Katolikus Egyházból kivált keresztények „nem objektíve teljesítik Isten akaratát, Krisztusét, hogy egy test legyünk, látható módon. Tennünk kell valamit konkrétan, hogy meghívjuk, hogy beszéljünk a kivált testvérekkel, hogy megmutassuk nekik a katolikus hit szépségét és teljességét”, miközben „mindig tiszteletben tartjuk a másik ember szabadságát.”

Az áttérés a katolicizmusra „végső soron a Szentlélek műve,” mondta Schneider, de „együttműködnünk kell valamilyen módon”, az imádság és a beszélgetés által.

Köszönjük lelkes olvasónk fordítását!

Forrás: https://www.lifesitenews.com/news/watch-bishop-schneider-on-cohabitation-sex-change-surgery-and-ecumenism

Vissza a katolikus apologetika oldalára

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése