2015. február 27., péntek

Egyesült Államok - Washingtonban is engedélyezték a »rekreációs« marihuána-fogyasztást

Az egyesült államokbeli Colorado, Washington és Alaszka állam után csütörtöktől az amerikai szövetségi fővárosban sem büntetik a marihuána élvezeti cikként való felhasználását.

Washington D.C.-ben egy tavaly novemberi referendumon döntöttek a marihuána legalizálása mellett. A népszavazáson részt vevők 65 százaléka támogatta a kannabiszfogyasztás "rekreációs" célra való engedélyezését.

A referendum két uncia (56,7 gramm) és hat növény birtoklásáról szólt. A kábítószer nyilvános használata, valamint a marihuánával való kereskedelem azonban továbbra is egyelőre még tiltott.

A kongresszus ellenállása miatt még számos kérdés megoldatlan a kábítószer legalizálásával kapcsolatban. Egyebek mellett a marihuána kereskedelmének szabályozásáról is törvényt kell még elfogadni.

Az Egyesült Államok északnyugati részén található Alaszkában kedden lépett életbe a marihuána használatát legalizáló jogszabály. Az észak-amerikai ország két nyugati államában, Coloradóban és Washingtonban pedig már 2012-ben megszavazták egy referendumon a kannabisz termékek "élvezeti cikként" történő használatának engedélyezését.

A marihuána engedélyezéséről szóló tervezetet néhány hónappal ezelőtt Oregon államban is megszavazták, itt azonban még nem lépett érvénybe az erről szóló törvény.

Egy amerikai szövetségi jogszabály szerint továbbra is tilos a marihuána fogyasztása, eladása és birtoklása, de mintegy húsz államban már engedélyezték a kannabisz gyógyászati célú alkalmazását.


Híradó

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése